watermelon

Šarmantais franču zīmols CACHAREL ir pieejams mūsu piedāvājumā

24/02/2016

Cacharel sākums meklējams 1958. gadā, kad Žans Baskjā (angļu val. Jean Bousquet, dzimis Nīmā Francijā) esot pavisam vienkāršs drēbnieks, nonāca Parīzē un uzsāka mazu biznesu, tirgojot sieviešu bikses. 1962. gada martā viņš savu uzņēmumu nosauca putna vārdā, kurš nācis no Camargue: Jean Cacharel. Pirmais gads bija visveiksmīgākais, kad fotogrāfs Pīters Knaps (angļu val. Peter Knapp) uzņēma foto ar jau leģendāro apgriezto rozā kreklu, kas nonāca uz žurnāla „Elle” vāka.  Tajā laikā kreklu sauca: Le Cacharel

 

  

    Emmanuelle Khan un Corinne Sarrut Ž.Baskjā ātri nolīga darbā, lai radītu jaunas kolekcijas. 1968. gadā Sāra Mūna (angļu val. Sarah Moon), jauna nezināma fotogrāfe, satika Žanu Baskjā. Tas bija veiksmīgs sadarbības sākums, ko veicināja arī publicista Roberta Delpīra (angļu val. Robert Delpire) ierašanās. Šis četrinieks deva dzīvību Cacharel: romantisks, iemūžināms un neaizmirstams.

    60 gadu beigās parādījās „Liberty” blūzes un kopš tā laika Cacharel kļuva par plaukstošu zīmolu kā arī modes etalonu. Arī „Liberty” klaitas bija aktuālas arī 70 gados.Radījis savu pirmo vīriešu, sieviešu un bērnu apģērbu kolekciju un 1969.gadā saņēmis eksporta Oskara balvu , Žans Baskjā nolēma mainīt savas darbības virzienu un sāka ražot smaržas. Viņa pirmās smaržas bija „Anaïs Anaïs”. Mūsdienās šīs ir populārākās un pazīstamākās smaržas visā pasaulē. Tām seko tādas smaržas kā „Loulou”, „Noa”, „Amor Amor” un „Scarlett”. Viņa pēdējās smaržas ir „Amor Amor Forbidden Kiss”.

    2000.gada sākumā Cacharel veica nopietnas izmaiņas, lai atrastu jaunu radošo enerģiju. Ar talantīgā dizainera Clements-Ribeiro atļauju, Cacharel piedalījās Parīzes modes nedēļā, un tas atkal deva Cacharel veiksmīgus panākumus un vajadzīgo radošo enerģiju.

    2009. gada novembrī Cacharel parakstīja sadarbības līgumu ar Itāļu kompāniju “AEFFE” (Alberta Ferretti, Philosophy, Moschino, Pollini…).

    Mūsdienās Cacharel pārdod savu produkciju vairāku zīmolu un koncepta veikalos Francijā un visā pasaulē (Barneys, Saks, Harvey Nichols, le Printemps, u.c.). Nesenākā Cacharel darbība ir jauno dizaineru Dawei Sun un Ling Liu jaunās pavasara-vasaras 2012 kolekcijas prezentēšana, kas veicināja atgriežanos tradicionālajai „house codes”: svaigumam, romantiskumam un sievišķībai.


Pilnu dāvanu katalogu jūs varat apskatīt šajā linkā: http://watermelon.lv/main-menu/catalogs/ekskluzivie-katalogi